Consult

Wanneer u voor het eerst bij mij komt starten we met een intake gesprek. Dit neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.

Hierin komen allerlei heel diverse vragen aan bod. Ik bekijk uw tong en voel uw pols.

Aan de hand van alle gegevens stel ik een diagnose volgens de Chinese geneeswijzen en stel ik een behandelplan op. Indien mogelijk start de behandeling meteen. De vervolgafspraken duren ongeveer één uur.

Omdat elk mens uniek is en elk lichaam anders reageert zijn er geen standaardbehandelingen. Het is van te voren niet mogelijk te voorspellen hoe lang een behandeling zal gaan duren. Over het algemeen is het zo, hoe langer de klachten bestaan, hoe langer het herstel zal duren.

Belangrijk: bent u zwanger of heeft u een zwangerschapswens? Meld u dit altijd, ook als de zwangerschap nog heel pril is!

Na vijf à zes behandelingen evalueren we de voortgang. Er moet immers wel resultaat merkbaar zijn.

U hoeft geen speciale kleding aan. Wel is het belangrijk om te weten dat er soms gebruik gemaakt wordt van speciale oliën die sterk ruiken en is het niet altijd te voorkomen dat er olie aan uw kleding komt. Als het prettig vindt kunt u wat meer bedekkend ondergoed aantrekken; het is waarschijnlijk nodig dat u uw bovenkleding uit trekt.

Als u gewend bent om een tongschraper te gebruiken, wilt u dit twee à drie dagen voor het bezoek niet gebruiken? Tongdiagnostiek is een belangrijk onderdeel van de diagnose en kan niet juist worden geïnterpreteerd als de tong wordt geschraapt.

Liever geen voedsel nuttigen wat een verkleuring van de tong kan geven vlak voor het bezoek zoals drop of koffie.

Als u medicijnen gebruikt, graag een lijst meenemen. Denkt u ook aan de anticonceptiepil, voedingssupplementen, homeopathische middelen en zelfzorgmedicatie zoals paracetamol?

Indien ik vermoed dat uw klacht zodanig is dat u door uw huisarts of specialist gezien moet worden, zal ik u ten alle tijden doorverwijzen. Nooit zal ik u adviseren om te stoppen met uw medicatie, noch zal ik u voorstellen om de behandeling die u eventueel krijgt te staken. Dit dient u met uw huisarts of specialist te bespreken.

Ik reken 45 € voor een behandeling van één uur. Mijn behandelingen komen (nog) niet in aanmerking voor vergoeding van de verzekering.

Afspraken zijn mogelijk op vrijdag en op zaterdag.